Douwe Egberts

Douwe Egberts is één van de grootste koffiebedrijven van Nederland. Het bedrijf is ruim 260 jaar oud en is onlangs afgesplitst van de koffie- en theeactiviteiten van haar eigenaar Sarah Lee. Het bedrijf heeft tegenwoordig D.E. Masterblenders 1793. In de volksmond wordt echter nog steeds gesproken over Douwe Egberts.

 

Koffiebrander

Douwe Egberts is begonnen als kruidenierswinkel, maar is groot geworden als koffiebrander. De koffiebonen worden ingekocht in verschillende landen en worden vervolgens naar Nederland gebracht om deze te branden. Het bedrijf is wereldwijd actief en behoort tot de top van koffieproducenten.

 

Douwe Egberts koffie

Douwe Egberts is een merk dat zich richt op kwaliteit. Ze kopen alleen de beste bonen in en verwerken deze op een hoogwaardige en duurzame manier tot gebrande koffiebonen. Daarna wordt een deel van deze bonen nog gemalen om verkocht te worden als filterkoffie. Naast koffie houdt Douwe Egberts zich tegenwoordig ook bezig met apparatuur. Dit gebeurt echter wel in samenwerking met andere partijen.

 

Senseo

Douwe Egberts is één van de twee bedrijven die de Senseo uitgevonden hebben. Samen met Philips hebben ze een koffiezetapparaat ontwikkeld dat helemaal gefocust was op het begrip gemak. Met slechts een druk op de knop kan er binnen 30 seconden een kopje perfecte koffie gezet worden. Het apparaat maakte een verpletterende indruk in de Belgische, Nederlandse en buitenlandse huishoudens. Douwe Egberts heeft niet alleen veel geld verdiend aan de apparaten die geproduceerd zijn door Philips, maar voornamelijk aan de koffiepads. Deze pads zijn namelijk jarenlang gepatenteerd geweest, waardoor het voor andere bedrijven niet mogelijk was om soortgelijke pads op de markt te brengen. Het gevolg was dat Douwe Egberts dus jarenlang gigantische winsten geboekt heeft op dit koffieproduct. Tegenwoordig zijn er ook goedkopere varianten op de markt, maar de pads van Douwe Egberts verkopen nog steeds goed vanwege de hoge kwaliteit van de koffie die gebruikt wordt.