Koffiemachines

Koffiemachines zijn in vele verschillende uitvoeringen te verkrijgen, wat de keuze voor een goede machine behoorlijk lastig kan maken. Als u een koffiemachine gaat aanschaffen is het dan ook van groot belang dat u eerst bij u zelf ten rade gaat wat u nu eigenlijk verwacht in een dergelijke machine. Voor veel mensen is het van belang dat een koffiemachine snel kan zorgen voor een lekker kopje koffie. Anderen willen echter soms ook andere dranken kunnen nuttigen, zoals cappuccino of macchiato. Voor veel mensen is het prettig als ze alleen maar op een knop hoeven te drukken, anderen hebben weer liever een piston waarmee ze zelf de sterkte van de koffie kunnen bepalen.
Pistonkoffiemachines

Een koffiemachine die voorzien is van een piston wordt veel gebruikt in de horeca. Een piston is een bakje met daaraan een hendel. Dit bakje dient tegelijkertijd als filter. Hierin wordt de gemalen koffie gedaan en goed aangestampt. Dit aanstampen gebeurt door de piston vast te draaien. Door de hoeveelheid koffie in de piston te variëren bepaalt u zelf de smaak van de koffie. Ideaal voor mensen die koffie zetten als een ambacht beschouwen.
Gemak

Andere mensen kiezen liever voor gemak en hebben weinig zin om zelf met een piston aan de slag te gaan. Voor hen is het drukken op knopje een ideale manier om een kopje koffie te zetten. Gelukkig bieden veel koffiemachines deze mogelijkheid. Er zijn in deze categorie echter nog steeds vele soorten koffiemachines te verkrijgen. Wat te denken van koffiemachines met een melkreservoir? Hiermee kunt u zelf de heerlijkste koffievarianten maken zoals cappuccino of macchiato. Koffiemachines met een melkreservoir zijn er ook weer in verschillende varianten. Zo zijn er de machines met een melkpijpje, maar er zijn ook koffiemachines die het reservoir volledig ingebouwd hebben. Deze laatste variant is echter vaak wel iets duurder, maar ook weer gemakkelijker in gebruik. Zeker op het gebied van onderhoud heeft een ingebouwd reservoir zijn voordelen. Deze zijn namelijk veel eenvoudiger schoon te maken. Vaak kan het reservoir en bijbehorende melksysteem zo uit de machine gehaald worden en kan dit zo in de vaatwasser. Bij een melkpijpje is het vaak nodig om deze door middel van stoom te reinigen.
Koffiebonen of filterkoffie

Een belangrijk verschil tussen veel koffiemachines is of ze gebruik maken van koffiemachines of gemalen koffie. De wat luxere varianten maken meestal gebruik van bonen en hebben een maalsysteem ingebouwd zitten. Er zijn echter ook machines waar u gewoon filterkoffie in kunt plaatsen. Vers gemalen bonenkoffie is meestal net iets beter van smaak, omdat het aroma van de koffiebonen beter bewaard is gebleven. Een molen zorgt er echter voor dat het koffiezetproces iets langer duurt. Daarnaast maakt een molen ook meer geluid. Voor sommigen is het geluid van een koffiemachine een grote ergernis, terwijl anderen dit juist weer een lust voor het oor vinden.
Stijlen koffiemachines

Iedere koffiemachine ziet er weer anders uit. Aangezien een koffiemachine een redelijk groot apparaat is is het van groot belang dat deze niet vloekt met de rest van het interieur. Het oog wil namelijk ook wat, en aangezien een koffiemachine over het algemeen dé aandachtstrekker in een keuken is is het van groot belang dat het apparaat er goed uitziet en voldoet aan uw smaak. Het beste is dan ook om veel verschillende koffiemachines te bekijken. U kunt dit gemakkelijk doen via de meeste webwinkels. Hier kiest u de functies die u zeker wilt hebben. De webwinkel zal vervolgens alle koffiemachines laten zien die voldoen aan de eisen die u geselecteerd heeft. Hierdoor kunt u zeer eenvoudig de juiste koffiemachine selecteren die u wilt. Als u eenmaal een keuze heeft gemaakt kunt nog een verder vergelijk maken op basis van prijs. Door even op internet te zoeken naar het modelnummer komt u al snel verschillende winkels tegen waar u de koffiemachines kunt vergelijken. Hier kunt u vervolgens de goedkoopste uitkiezen.

 

Prijzen van koffiemachines

Naast het belang van de functies van een koffiemachine is uw budget uiteraard ook van belang. Hoe meer opties een koffiemachine heeft, hoe duurder deze vaak is. Daarnaast betaalt u natuurlijk ook nog een variabel bedrag per kopje koffie dat u zet. Dit bedrag is opgebouwd uit de prijs van de koffie(bonen), het gebruikte water en de elektriciteit.