Nespresso

Nespresso is één van de fabrikanten van koffiemachines die werken met capsules. De capsules die voorzien zijn van koffie worden in het Nespressoapparaat geplaatst waarna u met een druk op de knop al kunt genieten van de lekkerste koffie. Een Nespresso apparaat heeft vele voordelen ten overstaan van andere koffiezetapparaten. De capsules bevatten namelijk een bepaalde hoeveelheid koffie, maar de hoeveelheid water en de druk waarmee het water door de capsule gespoeld wordt is vaak instelbaar. Hierdoor kunt u alsnog een eigen teint geven aan de smaak van uw koffie.
Verschillende capsules

Nespresso heeft vele verschillende capsules op de markt gebracht, waardoor u kunt genieten van de heerlijkste koffievariaties. Zo zijn er bijvoorbeeld capsules voor cappuchino, maar ook voor macchiato en zelfs voor chocolademelk en ijsthee zijn er capsules te verkrijgen. De smaak van de dranken die gemaakt worden met de capsules zijn uitmuntend te noemen en wordt zelfs vaak vergeleken met de smaak die u ook proeft bij een echte Italiaanse koffietent.
Hoe werkt het Nespresso systeem?

Nespresso werkt door middel van capsules waar water doorheen geperst wordt. Om het water door de capsules te krijgen moeten er uiteraard wel gaten in gemaakt worden. Dit hoeft u gelukkig niet zelf te doen, dit doet het apparaat namelijk voor u. Als u een capsule in uw Nespresso apparaat plaatst en vervolgens de klep dichtdoet wordt de capsule geperforeerd. Hierdoor zitten er precies genoeg gaten in de Nespressocapsule om het water onder precies de juiste druk door te laten. U kunt zelf de sterkte van uw drank aanpassen, om zo de smaak te krijgen die het best bij u past. Het Nespresso systeem is ideaal voor iedereen die een heerlijk kopje koffie op zijn tijd kan waarderen.