Senseo

Senseo is een merk dat ontwikkeld is door Philips en Douwe Egberts. Beide bedrijven hebben jarenlang gewerkt aan een concept om koffiezetten veel eenvoudiger te maken, zonder dat daar peperdure en grote apparaten voor aangeschaft hoeven te worden. De Senseo is het resultaat van jarenlang onderzoek en werd (en is nog steeds) een gigantisch succes. Na het uitbrengen van de eerste Senseomachines zijn deze tegenwoordig in bijna elk huishouden te vinden.

 

Gemakkelijk koffiezetten

Het grootste voordeel van Senseo is het gemak waarmee koffie gezet kan worden. Het enige wat u hoeft te doen is een koffiepad in het apparaat te plaatsen, het waterreservoir te vullen en op de knop te drukken voor een heerlijk kopje koffie. Veel gemakkelijker kan het niet! Daarnaast zijn Senseo apparaten ook nog eens zeer snel in gebruik. Als het apparaat opgewarmd is (iets wat nog geen minuut duurt) is het slechts een kwestie van seconden voordat u al kunt genieten van een heerlijk kopje koffie.

 

Senseo voor grote hoeveelheden

Het enige nadeel van Senseo is dat er slechts maximaal twee kopjes koffie tegelijkertijd mee gezet kunnen worden. Prima voor normaal gebruik natuurlijk, maar bij bijvoorbeeld een feestje is de capaciteit van dit apparaat toch aan de kleine kant. Dit wil echter niet zeggen dat het onmogelijk is om veel koffie te zetten met dit apparaat, alleen zal er redelijk vaak water bijgevuld moeten worden.
Een pad per kopje

Nog een groot voordeel van Senseo is dat u geen fouten kunt maken met de hoeveelheid koffie. Elk kopje Senseo koffie zal hetzelfde smaken. U plaatst per kopje dat u wilt zetten één pad in het apparaat en er kan gewoon niets mis gaan. Als u twee kopjes gaat zetten kunt u een speciale houden gebruiken waar twee pads in passen. Met een druk op de juiste knop kunt u vervolgens twee kopjes tegelijk zetten. Een ideale manier van koffiezetten dus!

 

Verschillende modellen

Senseo heeft ondertussen vele verschillende modellen op de markt gebracht. Voor ieder huishouden is er dus wel een bijpassend model te vinden. De meeste modellen zijn ook verkrijgbaar in meerdere kleuren, waardoor u een apparaat uit kunt kiezen dat goed bij de stijl van uw keuken past.
Senseo Sarista

De nieuwste variant in de lijn van de Senseo apparaten is de Senseo Sarista. Hiermee proberen Douwe Egberts en Philips weer net zo’n revolutie te ontketenen als bij de lancering van het eerste Senseo koffiezetapparaat. Het grote verschil met de eerdere Senseo varianten is dat de Sarista geen gebruik meer maakt van pads, maar van koffiebonen. Het apparaat maalt de benodigde hoeveelheid bonen op het moment dat er een kopje koffie wordt gezet. Hierdoor is het voor iedereen dus zeer toegankelijk om zelf bonenkoffie te drinken zonder dat daar een extreem duur apparaat voor nodig is. De Sarista biedt zeer veel eenvoud door het gebruik van funnels waar de koffiebonen in gaan. Deze kunnen gekocht worden in de meeste supermarkten en ook online besteld worden. In plaats van een pad in het apparaat te plaatsen hoeft u dus alleen maar een funnel met bonen op het apparaat te schroeven en u kunt al genieten van heerlijke versgemalen bonenkoffie.